« Takaisin blogeihin

20 ideaa parvekkeelle Toukokuu 8, 2018 0

Toukokuussa on aika kurkistaa parvekkeelle! Vieläkö siellä tuikkivat jouluvalot vai oletko kenties päivittämässä parveketta kevätilmeelle jo kolmatta kertaa? Tässä kaksikymmentä vinkkiä parvekkeen sisustamiseen. Jutun valokuvat ovat perhe Parahisen parvekkeelta, vieläkö joku muistaa heidät? :)

parveke_1.jpg

1. Etsi risukasoista ja ojanpenkoilta isoja kuivuneita risupuita, jotka ovat näyttäviä parvekkeen somisteita! Risupuuta pitkin voi laittaa kasvaman vaikkapa Keijunmekon tai jonkun muun köynnöskasvin. Ison ja kevyen risupuun voi myös ripustaa roikkumaan katosta?

2. Tee oma kasvihuone parvekkeen perälle. Valmiita pieniä kasvihuonekaappeja löytyy kaupoista, mutta sellaisen voi myös rakentaa itse pienen lasikon tai vitriinin sisälle.

3. Sisusta parveke riippumatolla. Siinä voi ottaa aurinkoa tai päiväunet. Kesähelteessä siinä voi nukkua vaikka koko yön?! Riippumatoille löytyy myös valmiita telineitä, jolloin koukkujen poraamisesta ei tarvitse huolehtia. (Ellos)

4. Monet huonekalut soveltuvat sekä sisälle että ulos. Kokonaan muovisen tuolin voi jättää myös sateen armoille. Syksyn tullen tuoli palvelee vaikkapa eteisessä tai makuuhuoneen tuolina? (Ikea)

parveke_5.jpg

5. Kukkatikkaat on oiva idea nostaa kukkaloistoa ylemmäksi, pois lattiatasosta. Tällaiset tikkaat toimisivat hyvin myös yrttien kasvattamiseen? (Ikea)

6. Parvekkeen kaiteeseen kiinnitettävät kukkalaatikot ovat helppoja ja näyttäviä. Nykyään niistä löytyy myös paljon valikoimaa. Näistä kukkasista pääsevät nauttimaan myös naapurit! (Ikea)

7. Pyörillä liikkuvan matalan tason päälle voi laittaa painavammankin ruukun ja rullien avulla kasvia on helppo siirrellä parvekkeella auringon ja tilan tarpeen mukaan. Iso kasvi voi toimia parvekkeella myös "aurinkovarjona". (Ikea)

8. Viimeistele parvekkeen sisustus parilla tyynyllä tai torkkuhuovalla. Ulkokäyttöön soveltuvissa tekstiileissä on homeenestokäsittely ja vettä hylkivä pinta. (Ikea)

parveke_3.JPG

9. Viimeistele ruukut sammaleella, kivillä, kävyillä tai puuhakkeella. Muista kuitenkin, että sammalta ei saa kerätä luonnosta ilman maanomistajan lupaa.

10. Kiinnitä parvekkeen seinään yksi siisti puulista, johon voit naputella kiinni pieniä nauloja esimerkiksi riippuvia ruukkuja, työkaluja, ulkovaloja tai muita koristeita varten. Näin parvekkeen seinä säilyy ehjänä ja koristeet tulevat automaattisesti siistiin riviin! Parahisen perheen parvekkeella puulistassa ei ole tällä hetkellä kiinni mitään, vaan se on jäänyt uuden kasvihuonekaapin taakse odottamaan seuraavaa sisustusta...

parveke_2.JPG

11. Nosta osa ruukuista erikorkuisten tasojen päälle, jolloin kasvit tai muut koristeet täyttävät myös parvekkeen yläosaa. Tällä parvekkeella on hyödynnetty vanhoja omenalaatikoita, jotka toimivat myös säilytystilana ja lasten istuintasona.

12. Taittuvat kalusteet säästävät parvekkeella tilaa. Lisätuolit voivat olla kasaan taitettuna seinän vieressä. Klaffipöydästä saa nostettua jatkopalan tarvittaessa pöydän jatkoksi. (Ellos)

13. Viimeistel istuintuolit parvekkeen väreihin sopivilla pehmusteilla. Ripustuslenkistä pehmusteet roikkuvat seinän vieressä lipan alla, sateelta suojassa silloin kun niitä ei käytetä. (H&M Home)

14. Säilytysarkku on monikäyttöinen parvekkeen kaluste! Sen sisälle sujahtaa vaikkapa liukurit ja luistimet kesäsäilöön tai multapussi ja istutusruukut? Tukevan säilytysarkun päällä voi myös istua. (Ellos)

15. Piilota huonokuntoiset parvekekalusteet ison pöytäliinan alle. Hulppean kokoinen pöytäliina sisustaa parvekkeen hetkessä! (H&M Home)

parveke_6.jpg

16. Kesäyöt ovat valoisia vain hetken. Erilaiset tuikkukupit tai kynttilälyhdyt somistavat parvekkeen pöytää kauniisti myös kesällä. (H&M Home)

17. Puutarhan tuoksua parvekkeelle voi luoda paitsi tuoksuvilla kukilla, niin myös tuoksuöljyillä tai -kynttilöillä. (H&M Home)

18. Parvekkeen matto on lämmin ja mukava jaloille ja sisustaa tilaa! Iso, lattiatilan reunasta reunaan ylettyvä matto suurentaa parvekkeen kokoa, eikä mene kurttuun huonekalujen jalkojen alla.

19. Kestokukat ovat oiva valinta, varsinkin kiireiselle tai paljon matkustelevalle kesänviettäjälle. Huomioi kestokukkia hankkiessa, että niissä on tarpeeksi iso UV-suoja, sillä muuten kestokukat haalistuvat auringonvalossa hetkessä.

20. Pienen parvekkeen yleisilmettä rauhoittaa, kun siellä ei ole liikaa värejä. Moderni ja varsin tyylikäs ratkaisu onkin hankkia kaikki kukkivat kukat samoissa väreissä!

parveke_4.JPG

  • Jaa:
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Blogger
  • Sähköposti

Kommentit (0)

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä kirjoitusta. Ole ensimmäinen ja kirjoita kommenttisi alle!


Kommentoi

Nimimerkki
Kommentti
Syötä oheinen varmenne alla olevaan kenttään:

Lisää blogeja

Nainen ja vasara
Lokakuu 18 3
Vielä on kesää...?
Syyskuu 15 1
Heinäkuu
Heinäkuu 19 0
Huilaamaan!
Kesäkuu 15 0
Pihaelämää
Kesäkuu 4 8