« Takaisin blogeihin

Symppis piha Kesäkuu 6, 2018 0

Tälle pikkuiselle pihalle mahtuu monta herttaista ideaa! Rivitalon takapihalle mahtuu niin tomaatit, ruusut, marjat kuin museoesineetkin, kaikki kauniisti sulassa sovussa.

piha_2.JPG

Kesällä oma piha on kuin yksi lisähuone. Pihan laitossa voi toteuttaa omaa tyyliä ja ideoita, kun vaan muistaa ottaa myös naapurit huomioon. Tämän sympaattisen pihan valokuvat voivat toimia ideapankkina kaikille oman piha laittajille!

Kierrätysmateriaalit, puuesineet tai kauniiksi ruostuvat metalliesineet sopivat hyvin yhteen luonnon omien värien kanssa!

piha_1.JPG

piha_14.JPG

piha_3.JPG

Ulkotiloissa pääväri on vihreä.

Vihreää korostetaan kukkivilla kukilla ja hillityn värisillä koriste-esineillä. Tänä kesänä monivuotisten kukkapenkkiin lisättiin pari kuunliljaa ja matalien kasvien taakse mustaherukkapensas, josta voi napsia ensimmäiset marjat suuhun jo loppukesästä!

piha_9.JPG

piha_11.JPG

piha_10.JPG

Kaikkia kasveja ei tarvitse istuttaa maahan. Kukkivat kesäkukat viihtyvät ihan hyvin ruukuissa. Kaikkein helpoimmalla pääsee, kun vain sujauttaa esimerkiksi yrtit suoraan sopivan kokoisen suojaruukun sisään.

Tosiviljelijä hankkii eri kasveille erilaatuista multaa, sekä tutustuu kasvien lannoittamiseen ja muuhun hoitoon. Aloittelija pärjää ihan tavallisella kukkamullalla ja sopivien kasvien valintaan voi kysyä apua kukkakaupasta.

Ennen kukkakauppaan lähtöä kannattaa kuitenkin huomioida onko pihamaa varjoinen, puoliaurinkoinen vai paahteinen?

piha_12.JPG

piha_18.JPG

Herkullisen tuoksuinen laventeli viihtyy parhaiten aurinkoisella pihamaalla.

Syksyllä laventelin oksat voi kuivattaa ja niitä voi hyödyntää vaikkapa leivontamausteena! Tällä pihalla kasvaa myös tomaatteja ja kesäkurpitsa.

piha_13.JPG

Vasaralla ja pikkunauloilla pärjää jo pitkälle!

Omin käsin tekemällä voi toteuttaa itseään ja saa persoonallista tyyliä. Kaiken maailman rikkinäisistä tai muuten jätekasaan joutuneista esineistä voi yhdistellä, koota ja rakentaa pihamaalle vaikka mitä kaunista ja hyödyllistä. Kuten kaikessa, myös pihan koristelussa maltti on valttia. Harmoninen kokonaisuus syntyy, kun asiat ovat luonnon kanssa sopivasti tasapainossa!

piha_8.JPG

piha_5.JPG

piha_6.JPG

  • Jaa:
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Blogger
  • Sähköposti

Kommentit (0)

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä kirjoitusta. Ole ensimmäinen ja kirjoita kommenttisi alle!


Kommentoi

Nimimerkki
Kommentti
Syötä oheinen varmenne alla olevaan kenttään:

Lisää blogeja

Nainen ja vasara
Lokakuu 18 3
Vielä on kesää...?
Syyskuu 15 1
Heinäkuu
Heinäkuu 19 0
Huilaamaan!
Kesäkuu 15 0
Pihaelämää
Kesäkuu 4 8