« Takaisin blogeihin

Puutalossa Elokuu 21, 2018 2

Kypärätien pienpuukerrostaloissa voisi kuvitella asuvansa kuin maalla? Lempeä, maanläheinen tunnelma tuo mieleen kesät mummolassa ja leppoisat aamut, jolloin kaakao oli jotenkin paksumpaa ja parempaa…

12.JPG

16.JPG

2.JPG

Idyllinen, vuonna 1949 rakennettu puutaloalue Kypärämäessä on onnistunut säilyttämään alkuperäisen ja omaleimaisen tunnelmansa, vaikka kaikki talojen huoneistot ja talotekniikka on täysin uudistettu vuosina 2014-2015.

Aidot puuovet, messinkiset vetimet ja narahtelevat rappuset ovat osa arvokasta historiaa.

3.JPG

1.JPG

8.JPG

Asuntojen kaikki sisäpinnat, kylpyhuoneet, wc ja keittiöt on uusittu ja niiden materiaalivalinnoissa on monessa asunnossa osattu mukailla alkuperäistä tyyliä. Pihapiirissä kulkiessa voi hetkeksi tavoittaa sen tunnelman, millaista elämä on täällä seitsemänkymmentä vuotta sitten ollut!?

Asuntojen pohjaratkaisu muistuttaa rintamamiestalojen pohjakuvaa.

Simppelisti sijoitelluissa tiloissa 40,5 neliötä tuntuu yllättävän suurelta! Iso keittiö, jota voisi kutsua moderniksi tuvaksi on tämänkin kodin sydän. Olohuone toistaa keittiön mittasuhteita, mutta kätkee nurkkaansa myös söpön makuualkovin.

9.JPG

14.JPG

5.JPG

Tapetti huoneen kaikilla seinillä on kodikas ja nousemassa taas myös muoti-ilmiöksi

Ruututapetti, olkihattu seinällä ja kuppivetimet hiirenharmaissa keittiökaapistoissa luovat Old Country tunnelmaa. Kekseliäissä sisustusratkaisuissa on käytetty kirpputorien aarteita ja etukäteen huolella suunniteltua värikarttaa. Pastellisävyt liukuvat sinisestä roosaan. Mustaa ja valkoista on käytetty rohkeasti myös suurissa pinnoissa.

11.JPG

4.JPG

Lähes mustat vaatekaapin ovet ja messinkiset nuppi- tai kuppivetimet kuuluvat JVA:n ovimallistoon

Nämä omaleimaiset puutalot kätkevät sisälleen varmasti monta tarinaa, monta erilaista kotia ja asukasta. Vanhojen puutalojen lempeä ja yhteisöllinen tunnelma on näkynyt Kypärämäessä ennen, nyt ja varmasti tulevaisuudessakin!

10.JPG

18.JPG

13.JPG

  • Jaa:
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Blogger
  • Sähköposti

Kommentit (2)

Pikkumyy1, 21.8.2018 20:47
Mielestäni asunnot ovat todella kauniita ja tyylikkäästi sisustettu voi kun mekin saataisiin remonttia tänne Haavikkotielle
Jam82, 24.8.2018 21:27
Ihanan näköistä?? Onkohan täällä yhtään vuokrattavaa kaksiota/kolmiota???

Kommentoi

Nimimerkki
Kommentti
Syötä oheinen varmenne alla olevaan kenttään:

Lisää blogeja

Nainen ja vasara
Lokakuu 18 3
Vielä on kesää...?
Syyskuu 15 1
Heinäkuu
Heinäkuu 19 0
Huilaamaan!
Kesäkuu 15 0
Pihaelämää
Kesäkuu 4 8