« Takaisin blogeihin

Pieni taulukoulu Syyskuu 11, 2018 0

Tässä pari inspiroivaa ideaa taulujen valitsemiseen ja sijoitteluun. Oman taulukollaasin rakentamista pääset harjoittelemaan osoitteessa www.desenio.fi

1.jpg

Kaksin aina kaunihimpi...

Ehkä kaikkein haastavinta on asetella kaksi taulua vierekkäin. Kahden taulun kollaasi on kuitenkin onnistuessaan erittäin tehokas ja koko huoneen katseenvangitsija. Kun mietit kahden taulun vierekkäin asettamista, huomioi pari seikkaa:

1. Sopiiko taulujen aiheet toisiinsa? Enkä ei tarvitsekaan, mutta voisiko maalaustekniikka tai väritys olla yhtenevä? Tässä esimerkkimallissa toinen kuva "jatkaa" toista.

2. Sattuvatko taulut olemaan juuri saman kokoisia? Usein ei satu, mutta leikittele silloin taulujen kokoerolla! Sommittele pieni taulu tasan ison taulun alakulman kanssa tai nosta pikkutaulu rehvakkaasti ison taulun rinnalle?

3. Jos taulujen aiheet, koko ja mittasuhteet tuntuvat olevan valovuosien päässä toisistaan, kokeile vielä samanlaisia kehyksiä, ehkä ne tekisivät tauluista sopuisan parin?

2.jpg

Kolmas pyörä tuo särmää!

Kolmen taulun kollaasi on helppo sommitella. Taulujen aiheet voivat olla rennosti erilaisia, kunhan niiden ripustamisessa huomioi pari kätevää kikkaa:

1. Sommittele taulut ensin lattialla. Mittaa lattialle seinän kokoinen alue ja kokeile taulujen sommittelua siinä. Kun sopivat kohdat löytyy voit merkitä lattiaan maalarinteipillä naulojen kohdat. Näin naulojen etäisyydet on helppo mitata myös seinälle.

2. Aloita kokeilemalla taulujen alareunoja tasan? Sitten keskimmäinen korkeammalla? Sitten kaksi päällekkäin? Sitten kaikki kolme päällekkäin? Silmä kyllä kertoo mikä on mielestäsi paras!

3.jpg

Hassuttele vakaalla viivoittimella

Kokeile asetella kepeäaiheiset julistetaulut sotilaalliseen riviin? Tai päinvastoin: jyhkeä öljyvärimaalaus johonkin hassuun paikkaan, vaikka vessan seinälle? Riitasointu tuo särmää ja mielenkiintoa, liian varmalla kädellä ripustetut taulut voivat olla vähän tylsiä?

5.jpg

Sikin sokin ei synny vahingossa

Sisustuslehtien unelmakodeissa rennot taulukollaasit on vähän kuin "vaan heitetty" seinälle!? Todellisuudessa isomman taulukokonaisuuden asettelu on aikaa vievää puuhaa. Paras järjestys ei löydy heti, ja taulujen asettelu vaatii myös tarkkaa visuaalista silmää! Netistä voi löytää monta ohjetta taulukollaasin tekoon. Aina kuitenkin myös taulujen aiheet, värit ja kehykset vaikuttavat siihen, miten juuri omat taulut olisi seinällä parhaiten? Huomaa kuitenkin näistä esimerkeistä pari hyvää vinkkiä:

1. Taulujen aiheet ja värit ovat sopusoinnussa.

2. Yhtenäisillä kehyksillä on helppo luoda yhtenäinen ilme.

3. Yleensä isoimmissakin kollaaseissa kulkee jossain kohtaa selkä vaaka ja/tai pystylinja.

4. Painavat värit ja aiheet on sijoiteltu usein alemmaksi ja kepeämmät aiheet ja värit ylemmäksi.

4.jpg

Enemmän on enemmän!

Paras ohje taulukollaasin rakentajalle on kuitenkin KOKEILE! Kokeilemalla silmä harjaantuu näkemään ja paras lopputulos voi tuurilla syntyä ihan vahingossakin!

  • Jaa:
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Blogger
  • Sähköposti

Kommentit (0)

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä kirjoitusta. Ole ensimmäinen ja kirjoita kommenttisi alle!


Kommentoi

Nimimerkki
Kommentti
Syötä oheinen varmenne alla olevaan kenttään:

Lisää blogeja

Nainen ja vasara
Lokakuu 18 3
Vielä on kesää...?
Syyskuu 15 1
Heinäkuu
Heinäkuu 19 0
Huilaamaan!
Kesäkuu 15 0
Pihaelämää
Kesäkuu 4 8