« Takaisin blogeihin

Kaikkien yhteinen kerhohuone Syyskuu 19, 2018 1

Taloyhtiöiden kerhohuoneet ovat yhä olemassa ja voivat hyvin! Asukkaiden oma tila on kaikille yhteinen ja vapaus ja vastuu sen käytöstä jaetaan asukkaiden kesken. Vaskontiellä yhteiset tilat on aktiivisesti käytössä.

vasko_4.JPG

Mitä siellä saa tehdä?

Kerhohuoneissa saa tehdä melkein mitä vaan! Yhteisissä tiloissa pätee samat säännöt kuin yksityisissä asunnoissa, plus Suomen lait ja tupakka kielto. Siinäpä ne ohjeet ja kiellot, kaikki muu on sitten sallittua.

Koska kyseessä on yhteinen tila, on viisasta ottaa tilan muut käyttäjät huomioon. Jokainen siivoaa luonnollisesti omat jälkensä ja vastaa muutenkin tilan kunnosta. Avain pidetään tallessa jonkun asukkaan kotona ja sen käytöstä sovitaan yhteisesti.

vasko_5.JPG

vaskontie_10.jpg

vasko_7.JPG

Taloyhtiön kokous, pihatöiden suunnitteluilta, baby showerit, pikkujoulut, läksykerho, kässäilta ja ristiäiset!

Ainakin tällaisia tapahtumia olen kuullut kerhohuoneilla järjestettävän. Vaskontiellä kerhohuoneella heitetään tikkaa, pelataan korttia ja pidellään sadetta silloin, kun naapureiden yhteiset pihatreffit tai grillausilta sattuu sadepäivälle.

Joskus vaikka vain kahvit ja naistenlehti jossain rauhallisessa paikassa voi toimia perhearjen katkaisijana.

Ehkä taloyhtiön yhteinen äiti-lapsi kerho kerran viikossa tai vaikka perhonsidontaa porukalla olisi kätevää järjestää oman talon tiloissa?

vasko_6.JPG

vaskontie_1.JPG

Bänditilat tai punttisali?

Sellainenkin toiminta voi onnistua, mutta vaatii tietenkin kaikkien käyttäjien mielipiteen ja asianmukaiset valmistelut. Jokainen käyttää kerhohuonetta omalla vastuullaan, mutta vuokranantaja haluaa pitää toiminnan kaikille turvallisena ja ottaa myös ympäristömeluseikat tosissaan. Jos taloyhtiöstä tuntuisi löytyvän vaikkapa oma kuoroporukka, niin toki kerhotilaa kannattaa harkita treenipaikaksi!?

vasko_8.JPG

vaskontie_9.jpg

  • Jaa:
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Blogger
  • Sähköposti

Kommentit (1)

Ursula, 15.4.2020 13:22
Tämä on upea, ilmava ja viihtyisä. Meillä on jonku omat tavarat kerhohuoneessa, eikä siellä voi tehdä sillon mitään, kaipaisi räväkämpää otetta Jva:lta, inhottava painostaa toisia asukkaita. Kerhohuone on kerhohuone eikä kenenkään varasto. Ugh.

Kommentoi

Nimimerkki
Kommentti
Syötä oheinen varmenne alla olevaan kenttään:

Lisää blogeja

Nainen ja vasara
Lokakuu 18 3
Vielä on kesää...?
Syyskuu 15 1
Heinäkuu
Heinäkuu 19 0
Huilaamaan!
Kesäkuu 15 0
Pihaelämää
Kesäkuu 4 8