« Takaisin blogeihin

Värikkäästi Hippoksen kupeessa Helmikuu 28, 2019 4

Tiesitkö sinä, että Aalto Alvarin kupeessa seisovat keltaiset kivitalot ovat JVA -koteja? Tämä sympaattinen kerrostalomiljöö on tuttu ainakin jyväskyläläiselle urheilukansalle ja miljöötä voisikin pitää uudistuvan Hipposalueen kulttuurihistoriallisena aarteena.

senni_15.JPG

senni_16.JPG

Loistavan sijainnin lisäksi näissä kerrostaloissa viehättää niiden 50-lukuinen, työväen henkeä huokuva tunnelma. Yliopiston välitön läheisyys ja ympärillä pörräävät urheilutapahtumat ovat ikinuorekkaan asuinalueen tunnusmerkkejä!

Kurkataanpa sisälle

senni_14.JPG

senni_2.JPG

senni_4.JPG

Kiviseinien suojassa, neliönmuotoisten ikkunoiden takaa löytyy Sennin värikäs koti. Heti eteisessä on selvää, että olemme päässeet vierailulle esteetikon kotiin. Mielenkiintoiset esineet ja nokkelat yksityiskohdat houkuttelevat katselemaan ympärille. Värejä on käytetty rohkeasti ja arkiesineiden kauneuteen on selvästi satsattu. Uusi ja vanha kulkevat kodissa somasti rinnakkain ja silmä tuntuu löytävän aina jotain uutta ja yllättävää.

Vanha puhelin, pinkki tuoli, Buddha ja hirvensarvet...

senni_9.JPG

senni_8.JPG

Monille tavaroille löytyy tarina ja se juuri tekeekin kodista mielenkiintoisen. Polkupyörän pinnat on nostettu seinälle ja kas vain: se onkin kuin taideteos. Hirvensarvet Sennin vaari löysi metsästä 80-luvulla. Jokaiselle viherkasville on annettu oma nimi ja sohvatyynystä kurkkaa Hannu Väisäsen maalaama Häätiäinen. Ehkäpä rohkeus toteuttaa omia juttuja ja ideoita tekee kodista juuri asujansa näköisen ja aidon!?

Makuuhuoneen tyyny muistuttaa rakkaista kotiseutumaisemista Etelä-Pohjanmaalla

senni_3.JPG

senni_1.JPG

senni_6.JPG

Senni muutti kotiinsa vajaa vuosi sitten. Lisäneliöt tulivat tarpeeseen kodin laitosta innostuneelle Sennille.
44 neliön kaksio on tilavan oloinen vaikka makuuhuone, keittiö ja olohuone ovat kaikki eri kulmilla asuntoa. Näiden väliin jää vielä toimiva eteinenkin. Erillinen makuuhuone ja olohuone tuovat omaa rauhaa vaikkapa silloin, kun sukulaisia on Jyväskylässä vierailulla.

Puiset kauniit väliovet ovat kodin helmiä

senni_5.JPG

senni_11.JPG

senni_13.JPG

Mainostoimistossa työskentelyn ohessa Senni tekee myös maskeeraus, meikkaus ja bodypainting töitä. Hyvä meikkauspiste on Sennille siten myös työpiste. Pensselit, siveltimet ja pikkuiset purkit ja purnukat ovat kuin osa sisustusta.

Meikkipisteen ympärillä olevat meikkivalot antavat raikasta, lähelle luonnonvalon väristä valoa. Värien kanssa työskenneltäessä valon värillä on suuri merkitys. Raikas valo toimii hyvin myös huoneen yleisvalona.

Silloin sisustus on toimiva, kun käyttötavarat sulautuvat osaksi sisustusta

senni_17.JPG

senni_7.JPG

senni_10.JPG

Bodypaint-maalauksia Senni harjoittelee "Seppo" mallinukkeen

Kaikille tavaroille ei aina tarvitse olla käyttötarkoitusta. Joidenkin tavaroiden tehtävä voi ihan hyvin olla vain kauniina oleminen. Sennin kodissa tavarat on valittu huolella, eikä tavaraa haalita turhaan.
Kun tavaramäärä on hillitty, nousevat persoonalliset ja kauniit esineet paremmin esille. Uusia hankintoja kannattaa aina harkita kahdesti. Näin välttyy turhalta tavarapaljoudelta ja nauttii uudesta hankinnasta enemmän ja todennäköisesti myös pidempään!

senni_12.JPG

  • Jaa:
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Blogger
  • Sähköposti

Kommentit (4)

Katinka, 28.2.2019 15:52
Aivan ihana ja persoonallinen koti ??
Sisustuskärpänen, 1.3.2019 9:06
Tämä on tosiaan aivan ihana koti ja sieltä löytyy monta kivaa ideaa!
MH, 28.2.2019 23:40
Minäkin viihtyisin! Talo on mainiolla paikalla ja siinä on menneiden vuosikymmenten viehätystä. Sennin sisustus on esteettinen, iloinen ja kiinnostava.
Sisustuskärpänen, 1.3.2019 9:10
Naulan kantaan! Uskoisin, että Hippoksen uudistus tulee vielä lisäämään tämän alueen kiinnostavuutta.

Kommentoi

Nimimerkki
Kommentti
Syötä oheinen varmenne alla olevaan kenttään:

Lisää blogeja

Nainen ja vasara
Lokakuu 18 3
Vielä on kesää...?
Syyskuu 15 1
Heinäkuu
Heinäkuu 19 0
Huilaamaan!
Kesäkuu 15 0
Pihaelämää
Kesäkuu 4 8