« Takaisin blogeihin

Vaikeuksia ja voittoja! Huhtikuu 23, 2019 3

Niina-Kristiina on omistanut, remontoinut tai rakentanut useita omistusasuntoja. Se on ollut opettavaista, taloudellisesti kannattavaa ja myös todella stressaavaa.

Asuntojen ostaminen ja remontoiminen oli vielä joitakin vuosia sitten Niina-Kristiinalle mielekäs elämäntapa ja vähän kuin harrastus. Kun osaa itse remontoida ja sietää jonkun verran riskejä voi asuntoihin sijoittamalla kerryttää myös rahaa, ilman sen suurempia alkusijoituksia. Kaikesta tästä Niina-Kristiinalla on hyviä kokemuksia.

2.JPG

13.JPG

Elämä ei kuitenkaan etene aina ihan suunnitelmien mukaan, vaan mutkat matkalla on osa elämää.

Noin kolme vuotta sitten tiet puolison ja lapsen isän kanssa erkaantuivat. Ero on jo itsessään paitsi henkisesti, niin monesti myös taloudellisesti horjuttava kokemus ja sen joutui myös Niina-Kristiina kokemaan. Useiden ikävien sattumusten sarja alkaa kuitenkin nyt olemaan jo onnellisesti loppusuoralla.

"Muutimme tyttären kanssa JVA:lle puoli vuotta sitten ja nyt elämä on vihdoin eräänlaisessa balanssissa. Nukun vielä ainakin kaksi vuotta univelkoja pois, sillä unettomia öitä on viime vuosina kertynyt..." Kertaa Niina-Kristiina.

8.JPG

5.JPG

Asunnon ostamisessa on aina myös riskejä

Eron jälkeen Niina-Kristiina osti säästämillään rahoilla oman kaksion. "Oli huojentavaa, että vaikeassa elämäntilanteessa olin kuitenkin taloudellisesti melko hyvässä tilanteessa ja pystyin turvaamaan minulle ja lapselle kivan oman kodin". Pian kuitenkin asunnossa ilmeni isoja ongelmia ja lopulta asunto oli jo asumiskiellossa. Kun asiat alkavat mennä pieleen, ne menevät sinne yleensä kunnolla. Osakkeenomistajan asema on tällaisissa tilanteissa hieman kiinteistön omistajaa turvatumpi, mutta epäonniset asuntokaupat nakertavat sekä asukkaan voimia, että kukkaron pohjaa. "Siinä säästöt kyllä hupenivat vilinällä" muistelee Niina-Kristiina. Aika sen sijaan tuntui matelevan, sillä melkein kaksi vuotta väliaikaisessa evakkoasunnossa on pienen lapsen kanssa pitkä aika!

4.JPG

7.JPG

6.JPG

Ihan kaikesta kuitenkin selviää

Vuokralla asuminenkaan ei ole ihan täysin harmitonta. Vihdoin epäonnisten asuntokauppojen jälkeen Niina-Kristiina päätti muuttaa vuokralle. Tai olisi muuttanut, jollei jo muuttopäivänä olisi kylpyhuoneen laatat irtoilleet seinistä... "Silloin oli kyllä itku ja epätoivo jo herkässä" nauraa Niina-Kristiina nyt puoli vuotta myöhemmin.
Soitto JVA:lle oli helpotus. Asunto luvattiin järjestää nopeasti ja niin myös tapahtui. Marraskuussa muutimme tänne ja kaikki on toiminut hyvin. Asunto on hyvällä sijainnilla koulun ja palveluiden lähellä. Sekä talosta, että kodin pinnoista on pidetty hyvää huolta.

9.JPG

10.JPG

11.JPG

Tuleva timpuri uskaltaa jo haaveilla tulevasta

Elämä on vaikeita ja helppoja aikoja. Nyt Niina-Kristiina uskaltaa jo hiljalleen haaveilla tulevastakin. Tänä keväänä timpuriksi valmistuvalla Niina-Kristiinalla on yhä vankempi osaaminen ja näkemys remontoinnista ja rakentamisesta. "Ehkä joskus taas olisi kiva rakentaa jotain ihan omaakin!?"

14.JPG

  • Jaa:
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Blogger
  • Sähköposti

Kommentit (3)

Fleure, 26.4.2019 18:32
Tosi kivan näköinen koti. Hyvä tyyli.
Tessu, 1.5.2019 13:41
Aivan ihana koti! Persoonallinen tyyli ja ilmiselvästi myös vahvan ihmisen kädenjälki näkyy ja tuntuu
Sandels, 5.5.2019 23:01
Niin kaunis koti ja voi jösses mikä muikkeli!!! Kyllä läksisin sormuskaupoille ja heti jos vaan olisin mies.

Kommentoi

Nimimerkki
Kommentti
Syötä oheinen varmenne alla olevaan kenttään:

Lisää blogeja

Nainen ja vasara
Lokakuu 18 3
Vielä on kesää...?
Syyskuu 15 1
Heinäkuu
Heinäkuu 19 0
Huilaamaan!
Kesäkuu 15 0
Pihaelämää
Kesäkuu 4 8