« Takaisin blogeihin

Kotikulmilla Toukokuu 17, 2019 0

Essi päätyi parin mutkan ja muuton kautta asumaan lapsuudenkodin tutuille kulmille ja tuntee nyt olevansa kotona. Toisinaan maiseman muutos tekee hyvää, mutta kotikulmille on aina turvallista ja tuttua palata.

4.JPG

Kun uutta kotia lähdetään etsimään on monella ensimmäisenä toiveena sijainti. Kodin tulisi olla sopivalla etäisyydellä elämän muista kiintopisteistä: työstä, koulusta, sukulaisista tai harrastuksista. Hyvät kulkuyhteydet ja julkisen liikenteen palvelut ovat monelle vielä sijaintiakin tärkeämpiä seikkoja.

Mikä kenellekin on se kaikkein paras sijainti

2.JPG

3.JPG

Essi löytää Keljonkankaan ja Sääksvuoren alueelta paljon hyvää. Luonto, uimaranta, bussiyhteydet ja tässä tapauksessa myös sukulaiset löytyvät kaikki läheltä. Päiväkoteja, leikkipuistoja ja koulukin alueella on. Omakotitaloja, kerros- ja rivitaloja on sopivassa suhteessa, eli alueella asuu monenlaisia ja monen kokoisia perheitä.

Essin ikkunalla kasvaa tomaattia

5.JPG

8.JPG

Kesä kurkkii jo Essinkin kodin ikkunoista sisälle. Pienelle etupihalle voi kesällä perustaa pienen ruukkupuutarhan. Jotain pientä sisutus- tai uudistusprojektia on aina kiva suunnitella. Viimeksi iloa ja piristystä omaan kotiin toivat uudet vaatekaappien vetimet. Pienellä vaivalla ja rahalla syntyy joskus yllättävän iso muutos.

Uudet persoonalliset vetimet piristävät sisustusta

11.JPG

10.JPG

Essin toimesta kotiin onnistuu myös vähän isommatkin muutokset

Kodin seinät Essi maalasi itse, kun edellisen asukkaan valitsemat värit eivät miellyttäneet omaa silmää. JVA:n asukaspisteitä voi hyödyntää myös esimerkiksi maalauspalveluun, mutta jos osaa maalata itsekin, jää pisteitä enemmän esimerkiksi maalien hankkimiseen. Tässä asunnossa on kaikki seinät maalattu Essin oman toiveen mukaan.

1.JPG

7.JPG

17.JPG

Kekseliäät ideat ilahduttavat luovaa sisustajaa enemmän, kuin kalliit hankinnat

Viskipullosta tuunattu saippuapullo, koristeltu vanha ikkunalasi ja opettavainen sananlasku muistitaululla tuovat kotiin persoonallisuutta. Essin innostus ananaskuosiin näkyy kodissa pieninä yksityiskohtina. Makuuhuoneessa ananaksen sisälle voi piilottaa korut tai korvanapit. Keittiössä kädet kuivataan ananaspyyhkeeseen ja aamukahvit siemaistaan mukista, jonka kylkiä koristavat ananaksen kuvat.

15.JPG

12.JPG

Ananakset on mun juttu

Ananaksenkeltaisissa, mummon kutomissa sukissaan Essi odottelee tyytyväisenä kesää. Kivoimmat kesämuistot Essi tallettaa eteisen korkkitaululle, muiden muistojen, matkalippujen ja muistilappujen sekaan. Tervetuloa kesä!

18.JPG

16.JPG

  • Jaa:
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Blogger
  • Sähköposti

Kommentit (0)

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä kirjoitusta. Ole ensimmäinen ja kirjoita kommenttisi alle!


Kommentoi

Nimimerkki
Kommentti
Syötä oheinen varmenne alla olevaan kenttään:

Lisää blogeja

Nainen ja vasara
Lokakuu 18 3
Vielä on kesää...?
Syyskuu 15 1
Heinäkuu
Heinäkuu 19 0
Huilaamaan!
Kesäkuu 15 0
Pihaelämää
Kesäkuu 4 8