« Takaisin blogeihin

Ronjan puutarhassa Kesäkuu 6, 2019 5

Hernettä, mansikkaa paprikaa, perunaa ja raparperia… Ronjan puutarha on pieni, vain ihan tavallisen parvekkeen kokoinen, mutta sieltä löytyy monenmoista ihmeteltävää!

9.JPG

8.JPG

Nyt on vasta kesäkuun kuudes päivä, mutta Ronjan parveke on jo vihreä ja kukkiva. Tomaatintaimet ovat tukevassa varressa ja mansikka pukkaa kukkaa. Kesän edetessä valkeat betoniseinät peittyvät kiemurtelevien köynnöskasvien ja herneenversojen peittoon.

Pienelle parvekkeelle mahtuu paljon

10.JPG

11.JPG

"Äiti on semmoinen taituri näissä hommissa"

Ronja on muuttanut kahden tyttärensä kanssa Laikuttajantielle vasta tammikuussa. "Tämä on ensimmäinen kesä tässä osoitteessa". Kun huonekalut ja tavarat sisällä olivat löytäneet paikkansa, ryhtyi Ronja jo suunnittelemaan parvekkeen mahdollisuuksia. Parveke on ihanasti auringon suuntaan ja maisema avautuu suoraan taloyhtiön viihtyisälle pihamaalle. Parveke on Ronjan oma puutarha, yhteisellä pihalla puolestaan touhutaan yhdessä muiden asukkaiden kanssa.

7.JPG

3.JPG

5.JPG

Viihtyisä piha on kaikkien asukkaiden yhteisessä käytössä

JVA:lta saa taloyhtiön yhteiselle pihalle vähintään 100e arvosta kukkalippuja. Kukkalipuilla voi ostaa kesäkukkia kaikkien iloksi, yhteiselle pihalle. Pihan hoitoon myös sitoudutaan yhteisesti. Kaikkien asukkaiden ei tarvitse olla mukana pihan hoidossa ja suunnittelussa, mutta pari puuhakasta kotipuutarhuria saavat jo ihmeitä aikaan!

15.JPG

19.JPG

21.JPG

20.JPG

Puuhakas puutarhuri on onni taloyhtiölle

Ronjan omalla parvekkeella touhua riittää koko kesän. Vettä saa kantaa litratolkulla ja uutta ihmeteltävää löytyy joka päivä. Päivä päivältä suurenevat mansikat tai hiljalleen väriä muuttavat paprikat ovat kuin jännittävä, pitkä luontoelokuva. Loppukesästä terveellisiä herkkuja popsitaan suuhun suoraan parvekkeelta.

17.JPG

6.JPG

Uusia kokeiluja on esimerkiksi granaattiomena

Kukkivat koristekasvit ja syötävät hyötykasvit ovat Ronjan parvekkeella sopuisasti sulassa sovussa. Kasvien nimiä vilisee Ronjan puheessa ja jokaisella kasvilla tuntuu olevan oma tarina tai tarkoitus. "Myös oma ammattini on puutarha-alalla" paljastaa Ronja ja silloin ymmärrän, että tämä äiti todellakin taitaa olla aikamoinen taituri näissä hommissa!

13.JPG

18.JPG

  • Jaa:
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Blogger
  • Sähköposti

Kommentit (5)

Paivankakkara, 12.6.2019 21:43
Tassahan on ihan sanaton, ihanan nakoinen taloyhtion piha ja mielenkiintoinen parvekepuutarha, hienoa!
, 17.6.2019 8:00
Tämän taloyhtiön piha on kautta vuosien ollut ilon ja ylpeyden aihe sekä asukkaille että yhtiölle ja monien JVA:n pihakilpailujen voittaja. Todella hienoa, että perinne jatkuu myös näin kukoistavan parvekepuutarhan muodossa.
Pörriäinen, 22.6.2019 16:38
Itse pääsin kurkaamaan ihan livenä parvekepuutarhaan. Jos kiinnostaa niin kannattaa laittaa viestiä fb sivuston kautta ronja kuvailee.
Pirttimäki2B, 15.6.2019 10:54
Olisi kiva saada meidänkin pihaan laatikoita yrtteille ja muulle. Perunamaa ja iso grilli, vaikka tiilistä.
, 17.6.2019 7:56
JVA on mielellään mukana pihojen kohentamisessa aina kun asukkailla on intoa siihen. Ottamalla yhteyttä palveluisännöintiin pääsette asiassa eteenpäin.

Kommentoi

Nimimerkki
Kommentti
Syötä oheinen varmenne alla olevaan kenttään:

Lisää blogeja

Nainen ja vasara
Lokakuu 18 3
Vielä on kesää...?
Syyskuu 15 1
Heinäkuu
Heinäkuu 19 0
Huilaamaan!
Kesäkuu 15 0
Pihaelämää
Kesäkuu 4 8