« Takaisin blogeihin

Yhteinen Kesäkuu 14, 2019 1

Jennin ja Saken yhteinen taival alkoi noin yhdeksän vuotta sitten. Tähän mennessä yhteisiä unelmia on ehditty toteuttaa jo yhteisen uuden kotikaupungin, yhteisen kodin ja kahden lapsen verran. Seuraavaksi listalla olisi yhteinen yritys.

3.JPG

15.JPG

Luovien ihmisten koti

Jennin ja Saken kodissa jo eteisessä huomaa, että olemme saapuneet luovien ihmisten kotiin. Tasapainoisesti kalustettu ja taidokkaalla väripaletilla sisustettu koti on viihtyisä ja persoonallinen. Hyllyllä nököttää vanhajärjestelmäkamera ja siellä täällä lepäilee sielukkaita keramiikkapatsaita, jotka ovat Saken äidin muotoilemia. "Käsillä tekeminen kulkee kai suvussa", sanoo juuri valmistunut käsityön- ja liikunnanopettaja Sakke vaatimattomasti.

4.JPG

17.JPG

Kädentaidot näkyvät sisustuksessa

Jennin työ ja opinnot ovat varhaiskasvatuksen parissa, mutta käsillä tekeminen on hänellekin luontaista. Pienen lasiovisen lipaston sisään rakennettu nukkekoti on Jennin oma projekti. Nukkekaapin sisälle on laitettu myös valot, joten illalla kaappi valaisee huonetta. "Pienten yksityiskohtien näpertäminen on rentouttavaa. Nukkekotia rakentaessa luovat ideat pääsevät heti kokeiluun. Valmiita nukkekodin kalusteita voi löytää myös netistä, mutta itse rakentamalla saa taatusti oman näköisen talon!"

2.JPG

5.JPG

Sisustaminen on itsensä toteuttamista

Jenni on taitava sisustaja myös isommassa, ihan oikean kokoisen kodin mittakaavassa. Ympäri asuntoa on kivasti aseteltuja taulukollaaseja ja julistetauluja. Huolettomasti esille jätetyt kirjavat askartelupaperit ovat osa sisustusta ja pieniä mielenkiintoisia yksityiskohtia löytyy hyllyjen koloista ja päältä. Makuuhuoneen lähes musta seinä ja olohuoneen puolella lämmin beesi maalisävy ovat taidokkaita valintoja.

7.jpg

9.JPG

Eripariset vetimet tekevät Ikean lipastosta persoonallisemman

Nuorina, innokkaina ja ahkerina ihmisinä Jenni ja Sakke suunnittelevat totta kai myös tulevaa! Kaavailun alla on yhteinen yritys, jossa molemmat pääsisivät toteuttamaan omaa osaamistaan sulavasti. Yhdistämällä Saken käsityötaidot ja Jennin visuaalisen silmän ja pedagogisen osaamisen syntyy kauniisti muotoillut opettavat lelut. Lasten erilaisten kehitysvaiheiden haasteissa voidaan käyttää tukena erilaisia pedagogisia leluja. Kehittävien lelujen käytön ei tarvitse rajoittua vain lastenhuoneisiin, vaan lelut voivat olla esillä vaikkapa keittiönpöydällä, sohvalla tai kylpyhuoneessa. Kauniit pedagogiset lelut ovat kuin osa sisustusta.

6.JPG

13.JPG

14.jpg

Hyödyllinen esine voi olla myös hyvin muotoiltu

Onnistumiset lähtevät aidosta innostumisesta ja siitä tässäkin liikeideassa on selvästi kysymys! Yhteisen yrityksen perustaminen vaatii vielä kuitenkin vähän lisää miettimistä ja aikaa. Juuri nyt pitää nimittäin laittaa lapsille välipalaa pöytään.

10.JPG

11.JPG

  • Jaa:
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Blogger
  • Sähköposti

Kommentit (1)

HH, 24.10.2021 21:08
Kaunis koti. Ihana värimaailma.

Kommentoi

Nimimerkki
Kommentti
Syötä oheinen varmenne alla olevaan kenttään:

Lisää blogeja

Nainen ja vasara
Lokakuu 18 3
Vielä on kesää...?
Syyskuu 15 1
Heinäkuu
Heinäkuu 19 0
Huilaamaan!
Kesäkuu 15 0
Pihaelämää
Kesäkuu 4 8