« Takaisin blogeihin

Pikkuinen projekti parvekkeella Heinäkuu 2, 2019 3

Ulla kertoi JVA:lle kiinnostuksensa olla mukana pienessä parvekeprojektissa! Niinpä Kurkkaa kotiin bloggaaja pakkasi autoon stailaustarvikkeet, kameran ja luovaa mieltä, ja suuntasi Ullan luokse.

1.JPG

2.JPG

13.JPG

Perillä odotti reipas apulaisporukka. Pienellä panostuksella ja yhteispelillä parveke muuttui hetkessä mukavaksi koko perheen kesäkeitaaksi. Kolkot valkoiset kiviseinät pehmennettiin bambutikuista kasatulla sermillä ja kasvit sekä tekstiilit stailattiin paikoilleen.

Mustaa, valkoista ja bambumeininkiä

10.JPG

14.JPG

Parveketta stailatessa värimaailma ja tyyli kannattaa pitää yhdessä ideassa. Täällä parvekkeella kaikki kiinteät asiat, kasveja lukuun ottamatta ovat mustavalkoisia tai bambua. Mustan pöydän ja kaksi tuolia Ulla oli hankkinut jo pari kesää sitten. Myös parvekkeen kaiteeseen kiinnitettävät metalliset kukkalaatikot olivat jo valmiiksi mustavalkoisia. "Kukkalaatikot jäivät naapurilta ylimääräiseksi ja kierrätyshengessä ne päätyivät tänne meidän parvekkeelle" kertoo Ulla.

"Kukkalaatikot sain naapurin parvekkeelta"

4.JPG

7.JPG

Myös koko parvekkeen lattian peittävä terassimatto oli parvekkeella jo valmiina. "Hankin maton joskus hyvällä alennuksella ja se on ollut lattialla kesät talvet, hyväkuntoisena ja ryhdikkäänä" muistelee Ulla. Parvekkeella materiaaleihin kannattaa kiinnittää huomiota. Hyvä ja laadukas, oikeasti ulos tarkoitettu matto on järkevää ja pitkäaikainen hankinta. Jos parvekkeelle porottaa aurinko pitkin päivää, haalistuvat tekstiilit nopeammin.

Auringonvalo on raaka väreille ja tekstiileille

16.JPG

5.JPG

Metallijalkainen pyöreä pöytä stailattiin isolla ruudullisella liinalla. Tukeva keraaminen maljakko pysyy pystyssä vähän kovemmallakin tuulella ja siihen voi vaihtaa kukat tai oksan aina tunnelman mukaan. Tekstiilit voivat olla keskenään vähän eriparisiakin, kun väritys pysyy niissä kaikissa samana.

Eripariset tekstiilit tuovat sisustamiseen rentoutta ja kodikkuutta

15.JPG

Kukkaruukut sujautettiin bambuaitaan sopivien korien sisälle. Yhdenmukaistamalla kasvien suojaruukut, tuli parvekekasveista toisiinsa sopivia kertaheitolla. Vanha, maalista hilseillyt pieni jakkara löytyi Ullan äidin luota. Kaikessa rosoisuudessaan juuri se on parvekkeen helmi!

11.JPG

Kippis ja onnea uudelle parvekkeelle!

"Kiva tuli ja näin helposti!" iloitsee Ulla. Ulla kertoo olevansa vielä aloittelija ulkokasvien hoidossa, mutta tämä uusi innostava kokemus kannustaa katsomaan parveketta ja sen mahdollisuuksia uusin silmin!? "Petuniakin parvekelaatikossa on jo innostunut kasvamaan ihan parissa päivässä!?" Ehkä Ullan viherpeukalo onkin vain ollut piilossa tähän asti?

12.JPG

  • Jaa:
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Blogger
  • Sähköposti

Kommentit (3)

Irkku, 22.5.2020 7:00
Onpa ihana parveke. Pambuseinä näyttää hienolta ja musta toimii värinä hyvin, olematta synkkä. Hyvin valitut kankaat ja kukat. Ei ollenkaan mikään tavanomainen tusina parveke.
HH, 15.11.2021 22:56
Todella viihtyisä ja kaunis parveke.
Sisustuskärpänen, 16.11.2021 9:09
Tämä parveke on tosiaan kiva! Ja ihana muistella näin marraskuussa valoisia kesäpäiviä! Tällä hetkellä etsimme blogiin koteja talvella kuvattavaksi!

Kommentoi

Nimimerkki
Kommentti
Syötä oheinen varmenne alla olevaan kenttään:

Lisää blogeja

Nainen ja vasara
Lokakuu 18 3
Vielä on kesää...?
Syyskuu 15 1
Heinäkuu
Heinäkuu 19 0
Huilaamaan!
Kesäkuu 15 0
Pihaelämää
Kesäkuu 4 8