Hyppää pääsisältöön

2.3.2023

Kuva
Tietokone ja kädet. Kuva Outi Kaakkuri

Vuokrataloyhtiöiden asukkaille on viime aikoina lähetetty eri puolella Suomea tekstiviestinä ja sähköpostina huijausviestejä, joissa ilmoitetaan vuokranmaksun tilinumeron vaihtuneen. Viestien tarkoituksena on erehdyttää asukas maksamaan vuokra väärälle pankkitilille. 
Huijausyrityksen uskottavuutta lisää se, että viestin lähettäjäksi on merkitty oma vuokranantaja. Sellainen viesti ei kuitenkaan koskaan ole esimerkiksi JVA:n lähettämä. Emme lähetä asukkaille tilitietoja tai niitä koskevia muutostietoja tekstiviestillä. Viesteissä kerrottu tilinumero ei siis ole oikea, vaan johtaa huijausyrityksen tekijän tilille.

Älä reagoi, jos olet saanut tekstiviestillä uudet ohjeet vuokranmaksuun. JVA:n vuokranmaksupäivä ja tilitiedot eivät ole muuttuneet. Voit myös aina tarkistaa vuokranmaksutietosi JVA:n asukas-sivuilta osoitteesta https://oma.jva.fi tai vuokravalvonnasta: 

Sähköposti: vuokrasihteerit@jva.fi
Vuokranmaksun puhelin:
(014) 287 99 99 / valikko 3
Puhelinpalveluajat:
- ma-pe 9-11 ja 13-14, takaisinsoitto 14-16

Jos kuitenkin olet maksanut vuokran huijausviestissä mainitulle tilille, ota yhteyttä mahdollisimman pikaisesti omaan pankkiisi, ja lisäksi asiasta on syytä tehdä rikosilmoitus.

Asiasanat:  
jva