Hyppää pääsisältöön

30.10.2023

Kuva
JVA asiakaspalveluaula
Puhelinpalvelun asunnonhakuvalikossa nro 1 on muutoksen myötä käytössä 1) tiedote hakemisen käytännöistä sekä 2) viestin jättömahdollisuus asuntohakemuksen jättämiseen tarvittavaa neuvontaa varten.
Muutos astuu voimaan 31.10.2023.

JVA LUOPUU PUHELINAJOISTA VUOKRAUKSESSA SIIRTYEN YHTENÄISEMPÄÄN PALVELUMALLIIN

JVA luopuu vuokrauksen puhelinpalveluajoista 31.10.23. Ratkaisuun on päädytty, koska asunnontarpeen perusteleminen puhelimessa on hakemuskäytännön vuoksi tarpeetonta. Puhelinpalvelun asunnonhakuvalikossa nro 1 on muutoksen myötä käytössä 1) tiedote hakemisen käytännöistä sekä 2) viestin jättömahdollisuus asuntohakemuksen jättämiseen tarvittavaa neuvontaa varten.

Palvelumalli muuttuu myös siten, että vuokrauksessa toimenkuvat yhtenäistetään ja asiakkaan palvelu sujuu uudistuksen myötä yhtenäisenä kokonaisuutena asuntotarjouksesta vuokrasopimukseen saakka saman vuokrauskoordinaattorin kanssa, mikä selkeyttää asiointia, helpottaa tiedonkulkua ja parantaa palvelukokemusta. Muutos myös vapauttaa huomattavasti työaikaa asuntotarjouksien tekemiseen ja hakijoita pystytään näin palvelemaan aikaisempaa tehokkaammin. Vuokrauksen käytössä on jatkossa [email protected] sähköpostiosoite.

Samalla luovutaan hakemuksien uusimisesta. Hakija saa jatkossa ennen hakemuksen voimassaoloajan päättymistä tekstiviestin, jonka sisältämän linkin kautta asian voi itse hoitaa.

 

Asunnonsaannista ilmoitetaan hakijalle erikseen, eikä asuntotilannetta tarvitse itse seurata

Hakemus antaa mahdollisuuden asuntotarjouksen saamiseen, mutta asunto- ja hakijatilanne kokonaisuutena vaikuttaa siihen, pystytäänkö asuntoa tarjoamaan. Tilanne elää jatkuvasti sekä hakemusten, että käytettävissä olevien asuntojen suhteen, joten asuntoa ei voi luvata varmaksi etukäteen. Asuntoasian käsittely ei myöskään etene jonotusnumerolla, vaan kyse on tarveharkinnasta, kiireellisyyteen sekä tulo- ja varallisuustarkasteluun perustuen. Suurimmassa asunnontarpeessa olevat hakijat saavat etusijan.

Olemme hakijaan yhteydessä, mikäli pystymme tarjoamaan hakua vastaavaa asuntoa. Hakemus on voimassaoloaikanaan automaattisesti mukana kaikkien niiden vapautuvien asuntojen asukasvalinnoissa, jotka täyttävät hakemuksella määritellyt kriteerit. Hakijan ei tarvitse itse seurata asuntotilannetta ja vapautu-vien asuntojen valikoimaa, vaan hakemus on heti saavuttuaan mukana asukasvalinnoissa hakutoiveiden mukaisesti. Tilanteen oleellisesti muuttuessa tulee tehdä uusi hakemus.

Asuntohakemuslomake ja lisätietoa asunnon hakemisesta on saatavilla verkkosivuiltamme os. www.jva.fi


Kiitämme yhteistyöstä!

Jyväskylän Vuokra-asunnot Oy (JVA)

Asiasanat:  
jva