Hyppää pääsisältöön
Kuva
Kurkkaa oikeisiin koteihin! -mainosteksti. Kuva Heidi Lehto. Kuva Heidi Lehto
Jennin ja Saken yhteinen taival alkoi noin yhdeksän vuotta sitten. Tähän mennessä yhteisiä unelmia on ehditty toteuttaa jo yhteisen uuden kotikaupungin, yhteisen kodin ja kahden lapsen verran. Seuraavaksi listalla olisi yhteinen yritys.
Kuva
Kurkkaa oikeisiin koteihin! -mainosteksti. Kuva Heidi Lehto
Kuva
Yleiskuva olohuoneesta, harmaalla sohvalla istuu pieni lapsi. Kuva Heidi Lehto
Kuva
Hyllyllä vaalea laatikko jonka päällä savityö. Kuva Heidi Lehto

Luovien ihmisten koti


Jennin ja Saken kodissa jo eteisessä huomaa, että olemme saapuneet luovien ihmisten kotiin. Tasapainoisesti kalustettu ja taidokkaalla väripaletilla sisustettu koti on viihtyisä ja persoonallinen. Hyllyllä nököttää vanhajärjestelmäkamera ja siellä täällä lepäilee sielukkaita keramiikkapatsaita, jotka ovat Saken äidin muotoilemia. "Käsillä tekeminen kulkee kai suvussa", sanoo juuri valmistunut käsityön- ja liikunnanopettaja Sakke vaatimattomasti.

Kuva
Tasolla ihmistä makaavaa esittävä saviteos. Kuva Heidi Lehto

 

Kuva
Valkoinen lipasto jonka päällä taulu ja pellavan kukkia. Kuva Heidi Lehto

Kädentaidot näkyvät sisustuksessa


Jennin työ ja opinnot ovat varhaiskasvatuksen parissa, mutta käsillä tekeminen on hänellekin luontaista. Pienen lasiovisen lipaston sisään rakennettu nukkekoti on Jennin oma projekti. Nukkekaapin sisälle on laitettu myös valot, joten illalla kaappi valaisee huonetta. "Pienten yksityiskohtien näpertäminen on rentouttavaa. Nukkekotia rakentaessa luovat ideat pääsevät heti kokeiluun. Valmiita nukkekodin kalusteita voi löytää myös netistä, mutta itse rakentamalla saa taatusti oman näköisen talon!"

Kuva
Nukkekoti kaapissa, lattialla kirjava matto. Kuva Heidi Lehto
Kuva
Kuviollisia lahjapapereita laatikossa lattialla. Kuva Heidi Lehto

 

Sisustaminen on itsensä toteuttamista


Jenni on taitava sisustaja myös isommassa, ihan oikean kokoisen kodin mittakaavassa. Ympäri asuntoa on kivasti aseteltuja taulukollaaseja ja julistetauluja. Huolettomasti esille jätetyt kirjavat askartelupaperit ovat osa sisustusta ja pieniä mielenkiintoisia yksityiskohtia löytyy hyllyjen koloista ja päältä. Makuuhuoneen lähes musta seinä ja olohuoneen puolella lämmin beesi maalisävy ovat taidokkaita valintoja.

Kuva
Lähikuva peilistä, jossa roikkuu lehdistä tehty koristekranssi. Kuva Heidi Lehto

 

Kuva
Makuuhuoneessa sänky jonka vieressä kirjoja hyllyllä. Kuva Heidi Lehto

Eripariset vetimet tekevät Ikean lipastosta persoonallisemman


Nuorina, innokkaina ja ahkerina ihmisinä Jenni ja Sakke suunnittelevat totta kai myös tulevaa! Kaavailun alla on yhteinen yritys, jossa molemmat pääsisivät toteuttamaan omaa osaamistaan sulavasti. Yhdistämällä Saken käsityötaidot ja Jennin visuaalisen silmän ja pedagogisen osaamisen syntyy kauniisti muotoillut opettavat lelut. Lasten erilaisten kehitysvaiheiden haasteissa voidaan käyttää tukena erilaisia pedagogisia leluja. Kehittävien lelujen käytön ei tarvitse rajoittua vain lastenhuoneisiin, vaan lelut voivat olla esillä vaikkapa keittiönpöydällä, sohvalla tai kylpyhuoneessa. Kauniit pedagogiset lelut ovat kuin osa sisustusta. 

Kuva
Pieni jakkara ja pöytä, jonka päällä M-kirjaimen muotoinen koriste. Kuva Heidi Lehto
Kuva
Ruokahuoneen seinällä puiset tasot, jolla toimisto välineitä. Kuva Heidi Lehto

 

Kuva
Yleiskuva olohuoneesta jossa harmaa sohva ja nojatuoli. Kuva Heidi Lehto

Hyödyllinen esine voi olla myös hyvin muotoiltu


Onnistumiset lähtevät aidosta innostumisesta ja siitä tässäkin liikeideassa on selvästi kysymys! Yhteisen yrityksen perustaminen vaatii vielä kuitenkin vähän lisää miettimistä ja aikaa. Juuri nyt pitää nimittäin laittaa lapsille välipalaa pöytään. 

Kuva
Makuuhuoneessa sänky ja televisio. Kuva Heidi Lehto
Kuva
Makuuhuoneessa ruskeat verhot. Kuva Heidi Lehto