Hyppää pääsisältöön
Kuva
Ylhäältäpäin kuvattuja kasveja ja kädet. Kuva Heidi Lehto
Ronjan näpit eivät enää malta odottaa kesää
Kuva
Ylhäältäpäin kuvattuja kasveja ja kädet. Kuva Heidi Lehto

Ikkunasta ulos kurkkii Jasmiinin köynnös, Sitruunapuu on parvekkeen ovella ensimmäisenä, viimeisenä jonossa seisoskelee Vehkaperhe.

Kuva
Sitruunapuu ruukussa. Kuva Heidi Lehto
Kuva
Viherkasveja ruukuissa parvekkeen oven edessä. Kuva Heidi Lehto
Parvekkeen ovelle syntyy keväisin ruuhkaa, kun viherkasvit odottelevat ulos pääsyä. Sitruunapuun Ronja on kasvattanut itse siemenestä.

Huhtikuussa parvekkeen ovella on ruuhkaa

Ei vielä, ei vielä. Vaikka Ronjan parveke on suoraan etelän suuntaan, ei kasveilla ole asiaa parvekkeelle vielä pariin viikkoon. Ronja tekee vielä yhden viherprojektin sisätiloissa. Vihersisustamista voi toteuttaa ympäri vuoden, kun ottaa huomioon pari juttua!

Kuva
Ylhäältäpäin kuvattuja kasveja ja kädet. Kuva Heidi Lehto

Viherpöytä on elävä piristys

1. Kultaköynnös on hyvä kasvi tämän tyyppiseen projektiin. Se ei ole kovinkaan vaativa kasvi, vaan viihtyy myös lattianrajassa, kunhan saa tarpeeksi valoa. Kultaköynnöksen pitkät rihmat ja tarpeeksi isot lehdet kietoutuvat kauniisti ja napakasti kehikkoon.

2. Muista laittaa kasvin alle tarpeeksi syvä aluslautanen, jotta kasteluvesi ei valu huomaamatta matolle ja sieltä maton alle lattiaan. 

3. Asettele köynnöksen oksat luonnolliseen asentoon. Lopputulos on kaunein, kun oksat saavat kaartua sinne, minne ovat luonnostaan menossa, eikä punos ole liian tiukalla.

4. Muista kastella ja hoitaa kasvia säännöllisesti. Pöydän alla se maastoutuu huonekaluihin niin hyvin, että saattaa unohtua muiden kasvien hoidon yhteydessä.

Kuva
Lähikuva viherkasvista. Kuva Heidi Lehto
Kuva
Etualalla viherpöytä ja takana vaalea sohva. Kuva Heidi Lehto
Kultaköynnös kieputellaan olohuoneen pöydän metallikehikkoon. Pöydällä on maljakossa Onnenpensaan oksia, vihreät silmut valmiina kesään.

Kurkkaa täältä, miltä Ronjan parvekkeella näyttää kesäisin!

https://www.jva.fi/blogit/kurkkaa-kotiin/ronjan-puutarhassa

Kuva
Lähikuva Onnenpansaan vihreistä silmuista. Kuva Heidi Lehto