Hyppää pääsisältöön
Kuva
Kurkkaa oikeisiin koteihin! -mainosteksti. Kuva Heidi Lehto. Kuva Heidi Lehto
Maaritin kaunis ja tilava koti on vihreässä Viitaniemessä.
Kuva
Kurkkaa oikeisiin koteihin! -mainosteksti. Kuva Heidi Lehto
Kuva
Yleiskuva valkoisesta kerrostalosta. Kuva Heidi Lehto
Kuva
Mustia ja valkoisia kasseja roikkumassa naulakossa. Kuva Heidi Lehto

 

"Oih, miten ihana tunnelma täällä on!" pääsee valokuvaajan suusta jo eteisessä. "Joistakin kodeista huokuu sellainen esteettinen rauha ja täällä se on ihan käsin kosketeltavaa."
Värimaailma on rauhallinen, mutta ei kuitenkaan tylsä. Valkoista on taitettu rohkeasti ja lämmintä puuta on käytetty taidokkaasti mixaten huonekaluissa.

Huonekalujen eriparisuus tuo sisustukseen mielenkiintoa ja persoonallisuutta

Kuva
Puinen lipasto ja nojatuoli. Kuva Heidi Lehto
Kuva
Valkoinen lokerikko jonka päällä kasvi ja kastelukannu. Kuva Heidi Lehto

 

Valkoinen puusenkki on vanha myymäläkaluste Sokokselta. Maarit on uudistanut sen maalaamalla. Lasikansi senkin päällä modernisoi ja viimeistelee vanhan kalusteen. Maarit ei pelkää tarttua hiomapaperiin tai maalipensseliin. "Lähes kaikki tavarat täällä on ostettu käytettyinä. Monesti ne vaativat vähän huoltoa tai uudistusta, ennen käyttöön ottoa" Maarit kertoo. "Mieluiten teen löytöjä netistä. Myös Turussa käydessäni teen aina hyviä löytöjä. Sieltä löytyy parikin oikein hyvää vanhan tavaran putiikkia" Maarit vinkkaa.

Valaisimet ja niiden muotoilu kiinnostaa Maaritia

Kuva
Pöydällä kynttilät, taustalla sohva. Kuva Heidi Lehto

"Jostain syystä löydän aina mielenkiintoisia ja kauniita valaisimia" nauraa Maarit. "Nytkin kunnostusta on odottamassa yksi upea helmi, jonka löysin Turun Antiikkimessuilta." Keittiön ruokapöydän päällä oleva valaisin on juuri vaihtanut väriä Maaritin toimesta. Keittiöön on haaveissa myös uudet ruokatuolit. Ne tulevat olemaan modernimmat. Vanhan tavaran ja uuden muotoilun tulee olla tasapainossa, jotta kokonaisuus pysyy harmonisena ja mielenkiintoisena.

Sisustus syntyy ja muuttaa muotoaan hiljalleen

Kuva
Yleiskuva olohuoneesta, jossa sohva ja sohvapöytä. Kuva Heidi Lehto

 

Kuva
Tumma puulipasto ja peili. Kuva Heidi Lehto

Hyvä esine on valmistettu huolella ja hyvistä materiaaleista


Laadukkaiden löytöjen tekemisessä pitää olla mukana malttia. Yksi ilta nettikirpputoreja selaten ei ehkä tuo vielä toivottua tulosta. Hyvä löytö on valmistettu huolella ja laadukkaista materiaaleista. Suunnittelijalla ei Maaritin mukaan ole niinkään väliä, vaikka monesti juuri nimekkäiden suunnittelijoiden esineet ovat myös huolellisesti valmistettuja. Marketeista tai Ikeastakin voi löytää hyviä esineitä. Sisustussilmä ja tuotetuntemus karttuvat tutkimalla ja vertailemalla.

Kuva
Näkymä keittiöön olohuoneesta. Kuva Heidi Lehto
Kuva
Puinen pöytä ja valkoinen tuoli. Kuva Heidi Lehto

Keskeneräisyys kuuluu kotiin


Koti on kuitenkin ennen kaikkea paikka missä eletään perheen arkea. Vaikka sisustaminen onkin suuressa osassa, on tärkeää jättää tilaa myös toiminnoille ja keskeneräisyydelle. Liian "loppuun asti" sisustetut kodit muistuttavat helposti museota tai taidenäyttelyä. Tässäkin kodissa käyttötavaroita on rennosti ympäri kotia ja keskeneräiset asiat huolettomasti esillä. Siitä syntyy kotoisa ja inhimillinen tunnelma.

Kuva
Lipasto jonka päällä kasvi ja kirjoja. Kuva Heidi Lehto

 

Harrastajasta ammattilaiseksi


Kodin sisustaminen on hyvä harrastus. Siinä yhdistyvät taiteellinen luovuus ja konkreettinen fyysinen tekeminen. On selvää, että tässä kodissa asiaan on paneuduttu huolellisesti, jo vuosia sitoutuen. Kun sisustamisen perusasiat alkavat olla hallussa on aika ryhtyä rikkomaan rajoja ja tekemään omia kokeiluja. Maaritin kohdalla rakkaasta harrastuksesta on tulossa pikkuhiljaa myös työ, kun sisustussuunnittelijan opinnot ja ammattinimike häämöttävät jo näkyvissä...

Kuva
Sängyllä valkoiset tyynyt ja yöpöytä vieressä. Kuva Heidi Lehto