Hyppää pääsisältöön
Kuva
Kurkkaa oikeisiin koteihin! -mainosteksti. Kuva Heidi Lehto
On harhaa luulla, että miehet eivät osaisi sisustaa tai muuten tehdä kodista viihtyisää. Monet tunnetut taiteilijat ja muotoilijat ovat miehiä. Kodin sisustaminen on tilan muotoilua ja monella miehellä on siihen silmää!
Kuva
Kurkkaa oikeisiin koteihin! -mainosteksti. Kuva Heidi Lehto
Kuva
Pöydällä kotkapatsas. Kuva Heidi Lehto

 

Hannu on tarttunut oman kodin ehostamiseen innokkaasti avioeron jälkeen. Omassa kodissa on vapaus toteuttaa niitä asioita, joista itse tykkää. Seinän värejä on muutettu jo moneen kertaan, kokeilemalla ja tekemällä löytyy omaa silmää miellyttävä lopputulos.

Hannu on tehnyt maalaus, tapetointi ja sisustushankinnat itse

Kuva
Sohvapöydällä puusta kaiverrettuja mukeja. Kuva Heidi Lehto
Kuva
Makuhuoneessa sänky ja unisieppari seinällä. Kuva Heidi Lehto

 

"Tykkään aika vahvoista väreistä, tummasta puusta ja kaikki intiaanikulttuuriin liittyvä kiinnostaa." Monet kodin esineet on hankittu toreilta tai markkinoilta. Jos vastaan tulee häräntaljoja, sulkapäähineitä tai soittimia ne ostetaan sisustuksen täydennykseksi. Hiljalleen, esine kerrallaan vuokrakoti on muuttunut Hannun näköiseksi kodiksi.

Omaa makua pitää osata ja uskaltaa kuunnella

Kuva
Puulipasto jonka päällä musta naista esittävä patsas. Kuva Heidi Lehto
Kuva
Puinen norsunpää koriste seinällä. Kuva Heidi Lehto

 

Vaikka kaikki intiaanikulttuuriin kuuluvat esineet eivät olekaan aitoja ja alkuperäisiä, kulkee niiden mukana kuitenkin tarinat ja historia. Sisustaminen on tapa tulkita ja ilmaista itseään. Siinä missä toista kiehtoo Amerikan intiaanien elämäntyyli, saattaa toinen sisustaa kotinsa balettitanssijan unelmaa tavoitellen. Elämällä unelmiensa ympäröimänä, niistä voi tavoittaa pienen palasen...

Eletty elämä on osa kotia

Kuva
Seinällä mitaleja ja taulu. Kuva Heidi Lehto
Kuva
Kuvakollaasi, taulu nyrkkeilijästä ja intiaanikoristeita seinällä. Kuva Heidi Lehto

 

Hannun kodissa myös eletty elämä ja muistot ovat tarinallisesti esillä. Seinällä olevassa valokuvassa nyrkkeilee vuosikymmeniä nuorempi Hannu. Voitetut mitalit ja palkinnot valokuvan ympärillä valtaavat puoliseinää. Jo edesmenneen treenikaverin muotokuva kulkee Hannun matkassa koko elämän. "Ne oli hyviä aikoja ja niitä on mukava muistella."

Jokainen elämä ja jokainen koti on erilainen

Kuva
Makuuhuoneessa sänky ja jakkara. Kuva Heidi Lehto

 

Kuva
Intiaanitaulu ruskealla tapetoidulla seinällä. Kuva Heidi Lehto

Vahvojen värien ja näyttävien esineiden rinnalle tarvitaan myös tilaa ja yksinkertaisuutta


Kun isommat huonekalut kuten sohva ja sänkypeite ovat hillittyjä, nousevat niiden rinnalla olevat pinnat ja esineet paremmin esille. Taulukollaasit erottuvat paremmin yksiväriseltä seinältä, kun taas yhden taulun seinälle kirjava tapetti on mielenkiintoisempi valinta. Kokeilemalla ja katsomalla sisustustaidot kehittyvät ja rohkeus kokeilla uusia juttuja kasvaa. Sisustuksen onnistumisen tärkein mittari on siinä, että asukkaat itse viihtyvät kodissaan!