Hyppää pääsisältöön
Kuva
Vanhat sukset ovenpielessä. Kuva Heidi Lehto. Kuva Heidi Lehto
Talvinen iltapäivä on kääntymässä kohti sinistä hetkeä. Jyväskylän vuokra-asuntojen vasta valmistunut kaunislinjainen kerrostalo kohoaa maisemasta kuin suuri valkoinen lyhty, vasta rakenteilla olevan Kauramäen kukkulalla.
Kuva
Vanhat sukset ovenpielessä. Kuva Heidi Lehto
Kuva
Kynttilä palaa keittiön pöydällä. Kuva Heidi Lehto

Uudessa talossa kaikki on puhdasta ja raikasta, se oli tärkeää vasta taloon muuttaneelle Hannan perheelle. Nyt vihdoinkin tuntuu siltä, että tästä tulee perheen pitkäaikainen koti ja useat muutot saavat jäädä historiaan. Uudessa rakennuksessa on hyvä ja helppoa hengittää. Rakennus on tehty parhaimman tällä hetkellä käytössä olevan tiedon ja taidon mukaan. Se on rauhoittava ja helpottava tieto, joka antaa varmuutta tulevaan.

Kuva
Kauramäen vuokra-asunnot. Kuva Heidi Lehto

Kauramäen lyhty

Hanna ihastui uuteen kotiin jo ulkona. Talon kaunis muoto miellytti silmää heti ja vaikka talon muoto on yksinkertaistettu, huokuu siitä kotoisa tunnelma. Talo on kun suuri maja tai pimeydessä loistava lyhty, kun kotien ikkunoista tuikkivat iltaisin lämpimät valot. Monipuolisia ulkoilureittejä löytyy lähistöltä paljon, mutta mukavaa on myös kävellä vasta valmisteilla olevan Kauramäen katuja ja seurata kuinka naapuri toisensa jälkeen saa talonsa valmiiksi ja asettuu alueelle asumaan. Kauramäestä tulee lähivuosina kaunis ja vireä kotikontu monille lapsiperheille. Eiliseltä kävelylenkiltä Hanna löysi mukaansa pajunkissoja. Kun luonnossa kulkee silmät auki, sieltä löytyy ympäri vuoden ihania yllätyksiä. Vielä pienet ja yksittäiset pajunkissat luovat jo odotusta kevääseen!

Kuva
Kissa nukkuu sohvalla. Kuva Heidi Lehto

Kotipesän suojissa

Sisällä Hannan perheen kodissa on kiireetön tunnelma. Kissa loikoilee sohvalla unisena ja kynttilöiden pehmeä valo luo rauhaa. Ruokapöydälle on levitetty suuri pellavapuuvillainen pöytäliina ja kankaiset servietit odottamaan päivällisaikaa. Pöytäliinat ovat Hannan uusi sisustusoivallus. Pöytäliinan ei tarvitse aina olla silitetty, vaan rennosti ryppyinen, suoraan pyykkinarulta pöytään nostettu liinakin voi olla kaunis. Pellavainen materiaali on helppo, sillä se kestää pesuja ja vain kaunistuu käytössä. Tahroja ei tarvitse pelätä, kun liinan peseminen ei ole liian työlästä. Sama on kankaisten serviettien kanssa, ne heitetään neljänkympin pesuun muiden pyykkien mukaan ja ravistellaan suoraksi ennen narulle ripustamista.

Kuva
Makuuhuone luonnon sävyissä. Kuva Heidi Lehto

Pienet jutut tuovat arkeen juhlan tuntua

Uudessa kodissa huonekalut ja arkiset tavarat ovat jo löytäneet paikkansa. Aina muuton yhteydessä tulee kuitenkin tarve jollekin uudelle yksittäiselle tavaralle kuten käytävän matoille. Mattoja tarvitaan tässä kodissa enemmän kuin vanhassa. Myös parveke on perheelle uusi juttu, eli sinnekin on pitänyt hankkia jotakin. Kekseliäänä sisustajana Hanna on hyödyntänyt kierrätysjuttuja sisustamisessa ja vanhat puusukset parvekkeella on siitä hyvä esimerkki. Kunhan kevät tulee, voisi suksia pitkin laittaa kasvamaan kukkivan köynnöskasvin, krassin tai keijunmekon? Näin sukset sulautuvat hyvin myös kesäparvekkeelle.

Tossut kuistilla.
JVA_kauramaki_7.jpg

Helppoa olla ja tulla

Tilaa uudessa kodissa on kolmihenkiselle perheelle juuri tarpeeksi. Tehokas ja hyvin suunniteltu neliöiden käyttö on kaikin puolin järkevää. Uusissa taloissa oviaukot ovat standardien mukaiset ja kylpyhuoneessa mahtuu kääntymään tarvittaessa myös pyörätuolilla. Säilytystilat on suunniteltu nykypäivän ihmisen tarpeille ja vaikkapa pistorasioita löytyy kodista tarpeeksi. Sujuva arki koostuu tällaisista pienistä yksityiskohdista. Päiväkoti on tien toisella puolella ja Keljonkankaan uuteen yhtenäiskouluun on matkaa vain kilometri. Keljon kauppakeskus ja sen kattavat palvelut, sekä koko Suomea halkovan E63 valtatien liittymä ovat Kauramäen naapurissa. Täällä on helppoa viihtyä, mutta täältä on myös helppoa lähteä tai tulla.