Hyppää pääsisältöön
Kuva
taipet parvekkeen lattialla. Kuva Heidi Lehto. Kuva Heidi Lehto
Halssilassa vietellään viimeisiä kevätpäiviä ja kesälle on jo avattu ovi! Ensimmäinen vuosi uudessa JVA-kodissa on alkanut hyvin.
Kuva
taipet parvekkeen lattialla. Kuva Heidi Lehto
Kuva
Parveketuolit ja pöytä. Kuva Heidi Lehto

Vasta valmistunut punatiilinen Lintukoto solahtaa sopivasti Halssilan omaleimaiseen miljööhön. Idylliset vanhat puutalot, palveluasuminen ja perheiden monipuoliset palvelut sijoittuvat tiiviiksi kokonaisuudeksi. Alueella on joustavat linja-autoyhteydet ja muutenkin sijainti on helppo, keskustan ja Sepän palveluiden välimaastossa. Tähän taloon uudet asukkaat ovat muuttaneet vasta pari kuukautta sitten. Ensimmäinen kevät on ollut pesän rakentamisen aikaa!

Kuva
Näkymä olohuoneesta parvekkeelle. Kuva Heidi Lehto
Kuva
viherkasveja hyllyn päällä. Kuva Heidi Lehto

Pesä on rakennettu

Uuden talon rappukäytävässä tuoksuu vielä tuoreelle, sahatulle puulle tai vasta sekoitetulle laastille. Perhe toisensa jälkeen on kolistellut tavaransa sisälle uuteen kotiin ja aloittanut arjen putipuhtaitten seinien sisällä. Hiljalleen päivän uudet rutiinit asettuvat uomiinsa ja naapurit alkavat tunnistaa toistensa kasvoja ja moikkailla rappukäytävässä. Juuri kun tärkeimmät tavarat sisätiloissa on saatu paikoilleen, alkaa kesäinen puuhastelu parvekkeilla. Kulma-asunnoissa lasitetut parvekkeet avautuvat kahteen ilmansuuntaan ja se antaa paljon valoa koko asuntoon. Tälle parvekkeelle on tulossa pieni hyötypuutarha. Tomaatintaimet kurkottelevat innokkaasti jo kohti taivasta.

Kuva
nojatuoli ja sohva. Kuva Heidi Lehto
Kuva
yleikuva keittiöön päin. Kuva Heidi Lehto

Arki astuu parvekkeille

Kodin asukas kiittelee neliöiden käyttöä. Uudessa talossa neliöt on suunniteltu tämän päivän elämänmenon mukaan. Vaikka perhe muutti neliöiltään pienempään kotiin, tuntuu tilaa olevan käytössä entiseen malliin. Kolmeen suuntaan avautuvat ikkunat ja järkevät kulkureitit pohjakuvassa tekevät kodista avaran ja joustavan käyttää. Uusi koti innosti kokeilemaan tomaatintaimien lisäksi myös vihersisustamista ja Viherlandiasta hankittiin kodin ensimmäiset viherkasvit. Nyt parveke ja sisätilat sulautuvat huomaamattomasti toisiinsa ja sekin tuo lisää tilantuntua.

Kuva
Viherkasvi ja taulut. Kuva Heidi Lehto
Kuva
Taimet parvekkeen lattialla. Kuva Heidi Lehto

Kesä saa tulla

Kesäkuussa valo kiertää asunnossa eri tavalla kuin maaliskuussa. Maisema muuttuu, kun lehtipuut pukeutuvat täyteen kesäasuunsa. Alueen puistot ja polut tulevat löydetyiksi ja bussiaikataulut painuvat muistiin pysyvästi. Tomaatit kasvavat ja ehkäpä vielä pari taulua tai mattoa vaihtavat paikkaansa. Naapuruston kulkureitit kohtaavat samoissa kohdissa ja samat koirat moikkaavat toisiaan tutuilla kulmilla. Lintukodon asukkaat tulevat osaksi Halssilaa ja kesä uudessa kodissa piirtyy muistoihin ensimmäisenä tässä uudessa kodissa.