Hyppää pääsisältöön
Kuva
kylppärin eksoottinen sisustus. Kuva Heidi Lehto. Kuva Heidi Lehto
Miia sisusti pienen ulkomaanmatkan kotikylppäriin.
Kuva
kylppärin eksoottinen sisustus. Kuva Heidi Lehto

Kaksi vuotta kestänyt korona-aika pakotti ihmiset jäämään kotiin. Moni ulkomaanmatka peruuntui ja haaveet oli käännettävä asioihin, joita voisi tehdä kotona. Kodin remontointi ja laittaminen, käsityöt, lukeminen ja taiteilu ovatkin pitkästyttävän korona-ajan kultareunat! Miia sisusti kotikylppärin eksoottisin ottein ja lievitti näin kaukokaipuuta ja matkakuumetta.

Oma teema

Pieneen tilaan on yllättävän helppo aja nopeaa luoda oma teema tai tunnelma. Jo parilla näyttävällä jutulla saadaan paljon ilmettä aikaan.  Kylpyhuonetta voi myös sisustaa vähän rohkeammin ja rennommin kuin vaikkapa olohuonetta, sillä tilassa, jossa vain käydään lyhyitä aikoja ei kyllästi valittuihin väreihin tai ripustuksiin niin äkkiä. Kylpyhuonetta sisustaessa kannattaa kuitenkin muistaa, että kaakeleiden takana olevaa vesieristystä ei kannata rikkoa. Ripustukset kannattaa aina tehdä imukuppikoukuilla tai pienillä nauloilla puukattoon. Myös kylpyhuoneeseen tarkoitetuilla kaakelitarroilla saa nopeasti uutta tyyliä tai väriä. Oikeaan käyttötarkoitukseen valitut tarrat lähtevät myös irti nätisti, eivätkä jätä rumia liimatahroja seiniin tai kalusteisiin.

Kuva
Mehikasvi sisustuksessa. Kuva Heidi Lehto

 

Pari näyttävää ideaa

Miian kylpyhuoneessa kevyt bambuverho pehmentää valkoista kaakeliseinää ja vihreät silkkikasvit antavat vehreän tunnelman. Silkkikukat toimivat kylpyhuoneessa hyvin, sillä ne eivät kaipaa valoa ja kestävät jatkuvaa kosteutta. Toki löytyy myös aitoja kasveja, joille kylpyhuoneen sääolosuhteet ovat suotuisia ja sellaisia kannattaa kysellä viheralan ammattilaisilta. Vihreällä on valtava voima saada tilaan viihtyisyyttä ja kodikkuutta. Puuvillanarusta solmittu kalaverkko ja samaan teemaan sopivat öljylamppu ja sinivalkoinen pelastusrengas tuovat mieleen kalaretket Kreikan saaristossa.

Kuva
lintuhäkki ja kukat. Kuva Heidi Lehto

 

Pienet yksityiskohdat viimeistelevät

Näyttävästi toteutetun teeman lisäksi kylpyhuoneessa tunnelmaa tuovat valaistus, tuoksut ja pienet yksityiskohdat, kuten sävy sävyyn valitut pyyhkeet ja shampoopullot. Jos kylpyhuoneeseen halutaan tuoda tunnelmavaloja, tulee niissä olla IP44 merkintä, joka tarkoittaa, että laite kestää roiskevettä. Pienillä huonetuoksuilla saa kylpyhuoneeseen halutessaan vaikkapa raikkaan Välimeren tai runsaana kukkivien orkideoiden tuoksun. Pienet asiat tuovat arkeen iloa ja vähän myös luksuksen tuntua.