Hyppää pääsisältöön
Kuva
Lähikuva värikkäästä kukkakimpusta. Kuva Heidi Lehto
Piristä kotia pienillä ideoilla, jotka eivät maksa juurikaan vaivaa tai rahaa.
Kuva
Lähikuva värikkäästä kukkakimpusta. Kuva Heidi Lehto

Tässä JVA-kodissa on monta kiva ideaa, jotka laittavat mielikuvituksen lentämään. Löytyykö sinun kodistasi pari viinilasia, pätkä silkkinauhaa tai Ikean Kallax hylly? Kurkkaa ideat, inspiroidu ja jatka ajatusta omassa kodissasi uuteen suuntaan!

Kuva
Betoniset tuikkukipot tarjottimen päällä. Kuva Heidi Lehto
Tuoksukynttilöiden loputtua pienet kipot voi hyödyntää vaikkapa vanupuikkojen säilytyksessä.

KIPOT, KUPIT JA VIINILASIT

Nurin päin käännetystä viinilasista tuli kynttilänjalka. Lasin alle on vielä sujautettu vaaleanpunaiset neilikankukat. Teemajuhlissa lasin alla voisi olla vaikkapa kultanauhaa, hämähäkkejä, vihreitä havunoksia tai mustavalkoinen valokuvatuloste juhlan sankarista. Mitkä muut kodin astiat, kipot tai kupit voisi olla uuden näköisiä nurin päin käännettynä?

Kuva
Sohvan edessä pöytä, jonka päällä on viinilasista tehdyt kynttilänjalat. Kuva Heidi Lehto
Kekseliäät ideat piristävät kotia, eivätkä välttämättä maksa mitään.

KASSIT, PUSEROT JA KANKAAT

Kangaskassista tuli tyynynpäällinen. Marimekon kangaskassin sisälle on sujautettu tyyny ja yläpää ommeltu kiinni käsipistoilla. Ehkäpä käyttämättä jäänyt neule tai collegepusero voisi jatkaa elämäänsä tyynynpäällisenä. Löytyykö kaapista muita kankaita, jotka sopisivat sohvan tai sängyn päälle tyynyksi?

Kuva
Sängyn päällä itse tuunattuja tyynyliinoja. Kuva Heidi Lehto
Kangaskassi muuttui tyynyliinaksi parilla pistolla!

TUOKSUT, NARUT JA KORISTEET

Katsele yksittäisiä koriste-esineitä luovasti ja sovittele niitä uusiin ja yllättäviin paikkoihin. Silkkinaru pullonkaulassa tai kristallikuulat pöydällä ovat pieniä yksityiskohtia, joiden paikkaa vaihtelemalla asetelmien ilme muuttuu nopeasti. 

Kuva
Lähikuva pöydän päällä olevista kristallipalloista ja poronsarvista. Kuva Heidi Lehto
Pienet esineet viimeistelevät sisustusta ja luovat erilaisia tunnelmia.

KUKAT JA KASVIT

Kukkakimppu on kodin takuuvarma piristäjä. Kokeile istuttaa kukkakimppu maljakon sijaan kukkaruukkuun, pulloon tai laakeaan hedelmäastiaan. Kun valmiiksi sidotun kukkakimpun purkaa osiin, saa monta yksittäistä kukkaoksaa, joista riittää iloa moneen huoneeseen.

Kuva
Lähikuva värikkäästä kukkakimpusta. Kuva Heidi Lehto
Kukkakimpun ei aina tarvitse olla maljakossa, tai viherkasvin kukkaruukussa.

KALUSTEET JA HYLLYT

Ikean Kallax hyllyjä voi kääntää pysty- tai vaakasuuntaan. Niitä voi pinota seinää vasten päällekkäin tai nostaa hyllyn ilmaan erilaisten jalkojen avulla. Keskellä huonetta hylly toimii ilmavana tilanjakajana, mutta jos takaseinän vuoraa umpeen ohuella puuvanerilla, tulee hyllystä väliseinän korvike. Hyllyn aukkoihin on saatavana erilaisia ovia tai irtonaisia laatikoita. Laatikoiden paikkoja vaihtamalla hyllyn ilme rytmittyy aina uudella tavalla. Puhumattakaan, miten moni-ilmeisen hyllystä saa maalaamalla. Tässä on kaluste, jonka kanssa on helppoa olla luova sisustaja!

Kuva
Olohuoneen valkoinen kirjahylly. Kuva Heidi Lehto
Monikäyttöinen huonekalu toimii tarvittaessa vaikka istuimena.