Hyppää pääsisältöön
Kuva
Sänky ja yöpöytä, jonka päällä kello ja kukkia. Kuva Heidi Lehto. Kuva Heidi Lehto
Piian ja Janin laittoivat pisteet yhteen.
Kuva
Sänky ja yöpöytä, jonka päällä kello ja kukkia. Kuva Heidi Lehto

Piian ja Janin 20 vuoden ystävyydestä syntyi yhteistä pistepeliä. 

Kuva
Kuva
Olohuoneen sohvapöydän kulma ja sen takana sohva. Kuva Heidi Lehto
Roosanpunainen on kodin punainen lanka, joka kulkee huoneesta toiseen.

Tässä kodissa on hattaranpunaista hehkua. Se näkyy sisustuksessa, mutta myös asukkaiden yhteisessä tarinassa. Roosarakkaus on ollut Piian elämässä pitkään. Jo edellisessä kodissa oli vaaleanpunaisia yksityiskohtia esimerkiksi tyynyissä, tauluissa tai astioissa. Vaaleanpunainen on kuitenkin vain hienostunut mauste, sitä ei saa olla liikaa.

Kuva
Lähikuva tyynystä jakkaran päällä. Kuva Heidi Lehto
Kuva
Sänky ja yöpöytä, jonka päällä kello ja kukkia. Kuva Heidi Lehto. Kuva Heidi Lehto
Muuton yhteydessä maalattiin kodin pintoja. Vaaleat seinät ja tummanharmaa sohva sekä sängynpääty ovat raikas ja ryhdikäs tausta vaaleanpunaisille sävyille.

Muuttomatka kadun poikki

Piian vaaleanpunaiset esineet ja muut huonekalut kannettiin tähän kotiin kaksi vuotta sitten. Muuttomatka ei ollut pitkä, sillä edellinen koti oli saman kadun varrella. Muutakin jännittävää oli tapahtumassa, sillä vanhan ystävän Janin ympärillä alkoi vilkkua vaaleanpunaisia sydämiä. Yli kaksikymmenvuotinen ystävyys vaihtui romanssiksi ja myös Janin tavarat kannettiin samaan asuntoon. Kahden kodin tavarat sujahtivat yhteiseen uuteen kotiin yllättävän sopuisasti. Janin huonekalut täyttivät olohuoneen ja muut tilat sisustettiin Piian tavaroilla. Olohuoneen sohva oli Piialle varsin mieluinen, sillä hän oli ollut itse makutuomaroimassa kyseisen sohvan ostoa silloin, kun he olivat Janin kanssa vasta ystäviä.

Kuva
Lähikuva juuttipintaisesta tyynystä. Kuva Heidi Lehto
Kuva
Yleiskuva makuuhuoneesta. Kuva Heidi Lehto
Kahden kodin tavarat ovat löytäneet paikkansa yhteisestä kodista.

Pisteet pantiin yhteen ja lattia uusiksi

Sohvan lisäksi Jani kantoi yhteiseen talouteen kasan JVA-pisteitä. Niille olikin nyt käyttöä, sillä Piia oli ehtinyt tuhlailla omat JVA-pisteet jo edellisen kodin sisustamiseen. Oli onnekas sattuma, että molemmat olivat asuneet myös aikaisemmin JVA-kodissa. Koska nyt oltiin samaa perhettä, päätyivät molempien aiemmin kerryttämät pisteet samalle JVA-pistetilille. Pisteet kannustivat suunnittelemaan keittiöön uutta lattiaa ja seinien maalausta. Pintojen päivittämisellä kodista tuli vieläkin viihtyisämpi ja enemmän oman, tai oikeammin Piian ja Janin yhteisen kodin näköinen. Vaikka yhteinen vuokranantaja ei tässä tapauksessa ollutkaan mikään Amorin nuolen ampuja, niin ainakin se helpotti pariskunnan yhteisen kodin perustamista.

Kuva
Lähikuva kukista. Kuva Heidi Lehto

Molempien pisteet tasattiin yhteiselle JVA-pistetilille

Piia haluaa vielä parannella kodin sisustusta ja nauttii tyynyjen tai verhojen vaihtamisesta silloin tällöin. Kahden kodin tavaroiden yhdistämisessä oli paljon hyviä puolia, kun sai valita monesta esineestä sen paremman. Mutta jotkut tyylien yhteentörmäykset osuvat vielä Piian silmään. Yksittäisiä huonekaluja on etsinnässä ja pari arjen toimintoihin liittyvää käytännönjuttua ratkaisematta. Rento asenne on sisustamisessa hyvä asia, silloin kaiken ei tarvitse olla heti valmiina. Piia kiinnitti olohuoneen seinällä olevan tapettiraidan betoniseinään sinitarroilla. Nyt sitä voi tuumailla ja tunnustella siinä hetken. Jos kuvio tuntuukin hetken päästä tympeältä, sen saa irti seinästä näppärästi ja siististi.