Hyppää pääsisältöön
Kuva
Yleiskuva olohuoneesta. Kuva Heidi Lehto. Kuva Heidi Lehto
Punainen on kodin voimaväri.
Kuva
Yleiskuva olohuoneesta. Kuva Heidi Lehto

Tässä mummolassa ei hissutella, vaan iloitaan väreistä ja muutetaan sisustusta ahkerasti.

Kuva
Yleiskuva olohuoneesta. Kuva Heidi Lehto. Kuva Heidi Lehto
Vahvat värit tekevät kodista iloisen ja omaleimaisen.

Maman kodissa tavarat ja värit vaihtavat paikkaansa. Koti on ilon ja voimanlähde. Omaa kotia voi sisustaa vain oman mielen mukaan ja oma mieli on värikäs! Punainen on ollut mukana Maman pukeutumisessa aina, mutta hiljalleen se alkoi valua myös kotiin, tyynyihin, peittoihin ja tauluihin. Punaisen jälkeen syttyi oivallus, että monet muutkin värit ovat ihania ja niistä kotiin tulee iloa ja energiaa. Oranssi ja keltainen väri saavat punaiset sävyt hehkumaan ja lila viileänä vastavärinä korostaa lämpimien värien loistoa.

Kuva
Ylhäältäpäin otettu kuva puutuolista. Kuva Heidi Lehto
Kuva
Sänky, jonka päällä tyynyjä. Sängyn takana seinällä taulu. Kuva Heidi Lehto
Lila ja oranssi on hyvä väripari. Valkoinen tausta raikastaa ja mustat yksityiskohdat terävöittävät kokonaisuutta.

Lempivärit löytyvät väriympyrän punaiselta puolelta

Koska Maman koti on värikäs, on yllättävää huomata, että seinät, sohva ja monet huonekalut ovatkin valkoisia. Valkoiset isot pinnat antavat raikkaan pohjan vahvoille väreille. Voimakas punainen tai murrettu lila saavat raikkaan olemuksen valkoista vasten. Tarkemmin katseltuna värikkäässä kodissa onkin vain paljon vahvoja ja värikkäitä yksityiskohtia. Intensiivisin katseenvangitsija on olohuoneen valkoisella seinällä punaisena ja oranssina hehkuva pyöreä taulu. Taulussa on mystiikkaa, jonka jokainen katselija voi tulkita omalla tavallaan. Taulun on maalannut Maman tytär ja se on yksi kodin rakkaimmista esineistä.

Kuva
Valkoinen sohva, jonka takana seinällä tauluja. Kuva Heidi Lehto
Kuva
Kukkia lipaston päällä, takana seinällä punainen iso taulu. Kuva Heidi Lehto
Asukkaan tyttären maalaamassa taulussa on voimaa ja mystiikkaa.

Valkoinen raikastaa voimakkaat värit

Myös eteisen seinältä löytyy ilahduttavan värikäs taulu. Sekin on tyttären maalaama. Taulussa nauretaan suut auki ja toivotetaan vieraat tervetulleeksi iloiseen kotiin. Ystävät, lapset ja lapsenlapset vierailevatkin täällä mielellään ja ahkerasti. JVA-vuokrakodissa naapureiden kanssa on syntynyt avoimia ja lämpimiä tuttavuuksia. Yhteinen vuokranantaja on hyvällä tavalla yhdistävä tekijä ja ainakin siitä voi aina käytävässä vaihtaa pari sanaa, jos muuta ei tule mieleen.

Kuva
Eteisen kaapit, vaatteita ja tauluja seinällä. Kuva Heidi Lehto
Tarkemmin katseltuna, värikkäässä kodissa onkin paljon valkoista, joka korostaa värejä.

Omat lempivärit tekevät kodista mieleisen

Mukavien naapureiden kanssa myös talon yhteisten asioiden hoitaminen on palkitsevaa ja innostavaa. Asukastoimintaan Mama hyppäsi mukaan heti lonkkaleikkaukseen jälkeen. Kun elämä pyöri leikkauksen jälkeen vain kotiseinien sisällä, korostui, kuinka tärkeää on, että oma koti on mieleinen ja toimiva. Omilla lempiväreillä sisustettu koti on voimauttava ja mieltä rauhoittava.